Thema-avond over talentontwikkeling en Wetenschap en Technologie

Koos BezemerGeen categorie

Weet u het nog? Vorig jaar organiseerden OR, MR en het team van de werveling gezamenlijk een thema avond (https://www.dewerveling.nl/gezamenlijke-ouderavond-or-en-mr-over-media/). Die stond toen in het teken van media gebruik op school. Een zeer waardevolle avond voor de 40 ouders die er waren. De waardering was zeer hoog. Gemiddeld werd er een 8,4 als score gegeven door de ouders. Ook dit jaar zijn OR, MR en het team van plan een avond te organiseren met het thema ‘Wetenschap en Technologie’.
Hoe word je verliefd? Waarom zien we de flits eerder dan dat we de donder horen? Waarom kun je niet goed proeven als je verkouden bent? Hoe werkt een streepjescode? Vragen die kinderen dagelijks stellen en die relevant zijn voor hun ontwikkeling. Het zijn vragen die aansluiten bij wat wij onder wetenschap en technologie (W&T) verstaan.
De Werveling vindt het belangrijk om aanwezige talenten van kinderen te ontdekken en stimuleren. Ook W&T draagt hieraan bij. Op de Werveling zal W&T een belangrijker onderdeel worden, het is dan ook één van onze speerpunten.
W&T kan worden gezien als een grondhouding gebaseerd op fundamentele menselijke neigingen zoals het willen: weten, kritisch zijn, begrijpen, innoveren, bereiken, delen. Dit komt tot uiting in het toepassen van onderzoekend en ontwerpend leren waarmee (21e-eeuwse) vaardigheden worden aangesproken, zoals: creatief en kritisch denken, ondernemen en samenwerken, informatievaardigheden gebruiken, modelleren, reflecteren, schematiseren, omgaan met ICT, hogere orde-denken. Eigenlijk heeft het allemaal te maken met hoe we kinderen leren onderzoek te doen, hoe we nieuwsgierigheid prikkelen en stimuleren zelf na te denken.
Hoe geven wij dit op de Werveling nu al vorm? En wat zijn onze doelstellingen? Hier zal tijdens de thema avond op in gegaan worden. Maar vooral willen wij u zelf laten ervaren hoe interessant en leerzaam Wetenschap en Techniek is. Het grootste deel van de avond zal dan ook worden ingevuld met workshops.
Op 21-4-2016 zal deze thema avond georganiseerd worden. Schrijf de datum vast in uw agenda. En als u nu ondertussen ook alvast nadenkt over onderzoeksvragen die te maken hebben met talentontwikkeling en Wetenschap en Technologie, stel die dan alvast per mail aan info@dewerveling.nl.
Om u in te schrijven voor de thema avond klik dan op de volgende link – http://goo.gl/forms/RAfQ7Mqqjx
Tot dan!
De voorbereidingscommissie – Roald v.d. Heide – Ger Wuite – Maaike zijlstra – Koos Bezemer