Hoofdluis onderzoek ‘Luis thuis!’ 

Koos BezemerGeen categorie

Hoofdluis komt regelmatig voor, ook op onze school De Werveling. Door middel van het onderzoek ‘ Luis thuis! ‘ wil het RIVM weten hoe vaak hoofdluis voorkomt en meer zicht krijgen op de problemen die mensen ervaren bij de aanpak van hoofdluis. Via de website www.rivm.nl/luisthuis kunnen ouders melden of hun kinderen last hebben van hoofdluis. Op deze manier kan het RIVM ook nagaan of de huidige richtlijnen voor de bestrijding van hoofdluis passen bij de praktijk en indien nodig de voorlichting aanpassen.
U kunt meedoen door een vragenlijst in te vullen www.rivm.nl/luisthuis

Luis in je haar, kammen maar!

De juiste aanpak kan voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt. Regelmatige controles zorgen er bijvoorbeeld voor dat een snelle behandeling mogelijk is. Zo blijven kinderen elkaar niet besmetten. En als een kind hoofdluis heeft, dan is het advies het haar gedurende twee weken dagelijks te kammen met een fijntandige kam.
Eventueel kan het kammen gecombineerd worden met een antihoofdluismiddel op basis van dieeticon. Verder is het belangrijk om ook huisgenoten te controleren. En het is verstandig om het te melden op school, bij clubjes en vriendjes.Kijk voor veelgestelde vragen of een film met kaminstructie op www.rivm.nl/hoofdluis
Heeft u een vraag over hoofdluis? Dan kunt u deze stellen via:RIVM mail,  info@rivm.nl