Klasbord/website…
Op onze school werken wij met de app ‘Klasbord’. Aangezien hier bijna dagelijks foto’s en berichten op verschijnen is het nieuws op deze groepspagina minder dan gebruikelijk.

Circus Kristal

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Werveling kwam circus Kristal op maandag 17 september bij ons op school. De hele dag stond in het teken van goochelen, bellenblazen, schminken en natuurlijk verschillende kunstjes uitvoeren. Buiten werd er druk geoefend met een eenwieler, diabolo’s, balanceerballen en nog veel meer. De kinderen vonden het fantastisch en wat fijn dat er zoveel ouders kwamen kijken!

Techniekmiddag

Vandaag, 18 oktober, hadden wij de eerste techniekmiddag van het jaar. Samen met groep 4K gingen wij nadenken over het hebben van een handicap. Ook hebben wij zelf ondervonden hoe moeilijk het is om bepaalde dingen uit te voeren met een handicap.
Naar aanleiding van een probleemstellingen gingen de leerlingen verschillende uitvindingen bedenken om dit makkelijker te maken of op te lossen. De drie beste ideeën werden uitgewerkt op een poster.                                                                                                                                                                   De tweede techniekmiddag, 21 februari, was samen met groep 5I “maak een katapult met de spullen uit de surprisebag”. Elk tweetal had toch een andere manier van denken en samenwerken.  Veel verrassende uitkomsten.

Pyjamazingen

20 november gingen alle kinderen van de school hun schoen zetten. Het was avond dus iedereen zijn pyjama aan. Het plein was met lichtjes versierd in Anton Pieckstijl. De kinderen werden samen met hun ouders verwelkomd met Sinterklaasliedjes gezongen door alle meesters en juffen.

Kerst

Dit jaar werd er een kerstmaaltijd gehouden. Het plein was verlicht met waxinelichtjes. Iedereen was chique gekleed en had iets lekkers meegenomen voor de maaltijd. Tijdens de maaltijd werden er kerstliedjes gezongen en het kerstverhaal verteld.

Orgelconcert

20 februari gingen we samen met groep 4K naar de Oude Kerk om een orgelconcert bij te wonen. Op school hadden we al een klein orgeltje gebouwd zodat we wisten hoe een orgel was opgebouwd. In de Oude Kerk werd er een verhaal verteld over verschillende dieren waarbij het orgel zorgde voor de bijpassende geluiden. Ter afsluiting mochten we het grote orgel bekijken. Dat maakte wel indruk.

Voorleesdagen

In het kader van de voorleesweek lazen er enkele ouders voor uit het lievelingsboek van hun kind. Dat kon uit “De Gorgels” zijn maar ook uit een prentenboek . Het was een leuk begin van de dag en het laat zien dat voorlezen niet alleen goed is voor de taalontwikkeling van het kind maar dat kinderen ook echt genieten als er een verhaal wordt voorgelezen.